Case

Social Farming

Over de casus

Bij Hoeve Klein Mariendaal kunnen mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap meedoen aan dagelijkse activiteiten op een boerderij, zoals het zorgen voor de dieren tot het verbouwen van groenten en fruit. Doordat de gewassen zo goed en actief worden onderhouden, blijft er een groot deel van de opbrengst over. In deze casus ga je werken aan een doel voor de overvloed aan groente en fruit, door de boerderij te verbinden met de buurt en de locale restaurants. Wie kan de producten het beste gebruiken, hoe voorkom je voedselverspilling en hoe kan de overvloed een positief effect hebben op de sociale cohesie in de wijk?

Over Hoeve Klein Mariendaal

Of het nou een fysische conditie, een burn-out of een ernstige psychische stoornis is, bij Hoeve Klein Mariendaal kunnen cliƫnten hun tijd op een zinvolle manier besteden terwijl ze werken aan hun revalidatie. Alle normale taken van een boerderij komen aan bod, zoals het zorgen voor dieren, werken in de moestuinen en het verzorgen van kleine reparaties. De stadsboerderij werkt op twee manieren: het biedt een revalidatieprogramma voor hen die op zoek zijn naar werk in een veilig en begripvolle omgeving, terwijl ze een prachtige omgeving, boerderij en theehuis bieden aan de wijkbewoners.

Will you use your design skills to battle food waste?