Werk mee aan oplossingen voor sociale vragen door middel van design thinking

OPEN CALL - KunstLab Residency

Tijdens een intensief programma van vier weken krijgen jonge kunstenaars en wetenschappers de mogelijkheid om te werken aan een actuele maatschappelijke kwestie. De casussen zijn in samenwerking met verschillende KunstLab partners tot stand gekomen, altijd actueel en rechtstreeks uit de praktijk. Er zijn startdata door het hele jaar heen en geen participatie en productiekosten. Het enige wat je nodig hebt is tijd en goede ideeën!

Met professionele begeleiding van het KunstLab team en deskundigen van het vak, wordt je voorzien van alle benodigde hulpmiddelen die je nodig hebt om tot een praktische oplossing te komen voor het onderwerp waar je mee bezig bent. Het resultaat kan zich uiten in een kunstwerk, onderzoek, innovatieve dienst of als een prototype voor een nieuw product. Aan het einde van je residency pitch je je idee aan de partner van de casus. Veel van de eerdere deelnemers waren zeer enthousiast over de residentie en werken aan een vervolg van het project met hun partner. Aan het einde van elk jaar worden de resultaten van alle samenwerkingen tentoongesteld in een groepsexpositie.

Benieuwd naar de details? Lees verder of meld je gelijk aan

Pitch van een idee - Foto door Xandra van der Eijk
Pitch van een idee - Foto door Xandra van der Eijk

Wie kan zich aanmelden?

— Derde- en vierdejaars studenten van de kunstacademie of universiteit
— Alumni (maximaal 3 jaar geleden afgestudeerd) van kunstacademie of universiteit

Ben jij de scherpe wetenschapper, kunstenaar of designer die wij zoeken? Neem dan een kijkje bij de casussen hieronder en meld je aan!