Project

User Generated Scripture

User Generated Scripture verkent de betekenis van religie in een telkens veranderende technologische samenleving en is een samenwerking met Hackers&Designers.

De installatie nodigt gebruikers uit om te praten met een chatbot, waaraan zij zelf kunnen bijdragen door een eigen visie op religie en technologie in te voeren in het systeem. De bijdrage wordt op een USB-stick opgeslagen en door deze in te pluggen in een ander gedeelte van de installatie word de content geupload en gebruikt om een collectief nieuw script te schrijven: het User Generated Scripture.

Het nieuwe script en het USB station
Het nieuwe script en het USB station
Het nieuwe script en het USB station

Religie is een systematische benadering tot de etische waardes van de mensheid, afgestemd op een groep mensen die dezelfde mening delen. In een traditioneel religieuze omgeving maakt men onderdeel uit van een groep waarbij de normen en waarden vooraf zijn opgelegd. Met behulp van de technologie van nu, willen we met deze installatie een bottom-up script creëren waarop iedereen evenveel invloed heeft. Uiteindelijk moet de installatie bijdragen aan de ontwikkeling een nieuwe religie, een religie die is ontstaat vanuit de massa.

 

Input - Photo by Masha Bakker
Het gesprek met de chatbot
Het gesprek met de chatbot

Dit project is het resultaat van het artist-in-residence programma Oddstay van Oddstream Nijmegen. De korte periode van twee weken zorgde voor veel energie, wat zich liet vertalen in een scala aan ideeën en prototypes. We betrokken de community van Oddstream bij het proces door het geven van een workshop over het hacken van chatbots, en we presenteerden een allereerste versie van de installatie. Na onze artist-in-residence hebben we de installatie doorontwikkeld en gepresenteerd tijdens het Oddstream festival in de Eusebiuskerk te Arnhem.

Meer informatie over Oddstream vind je hier.
Meer informatie over Hackers&Designers vind je hier.
Foto’s van User Generated Scripture door Masha Bakker.